Tvornica sreće

Veleprodaja Vege&Dobro proizvoda za restorane, hotele, javne ustanove, menze…možete naručiti preko poduzeća Tvornica sreće iz Zagreba

+385 91 21 11 071

+385 91 37 00 00 1

vegedobro@gmail.com

Što nudimo

Nacionalne smjernice za prehranu predškolaraca i školaraca jasne su u normativima mahunarki, žitarica, povrća i voća. Naša je namjera ponuditi Vege&Dobro hranu  kako bismo u skladu s nacionalnim smjernicama o prehrani djece obogatili i upotpunili jelovnike za siguran rast i razvoj djece i mladih. Gradonačelnik Milan Bandić i Gradski ured za odgoj i obrazovanje dali su nam podršku u predstavljanju hrane Vege&Dobro u obrazovnim ustanovama.

Prema zakonu Republike Hrvatske i prema konvencijama UN-a o pravima djeteta, svaka osoba, bilo dijete ili punoljetna osoba, ima pravo na slobodu odabira. Naša je vizija upravo to – sloboda odabira i u kulturi prehrane. Danas se rijetko može dobiti veganski obrok u javnim ustanovama, ali borimo se da veganski obrok postane jedna od mogućnosti u svakoj javnoj ustanovi u Republici Hrvatskoj.

Hrvatska je turistička zemlja. Na svakom jelovniku, upravo zbog profesionalnosti i ugleda svakog restorana i hotela koji drži do sebe, trebala bi biti vegetarijanska i veganska ponuda hrane. Svake godine broj vegana u svijetu naraste za 10%. Već sada Italija broji 6 500 000 vegetarijanaca i vegana, dakle, više nego što Hrvatska broji stanovnika. Švedska je brojala 14% vegana u odnosu na cjelokupno stanovništvo, tu su još turisti koji iz zdravstvenih, svjetonazorskih i religijskih razloga ne konzumiraju namirnice životinjskog porijekla i ta se činjenica svakako treba poštivati ukoliko kao zemlja držimo do sebe.


  • Miroljubiva zemljoradnja 100%
  • Proizvodnja hrane 100%
  • Briga o prirodi i životinjama 100%

Certifikati

Halal certifikat

Halal certifikat možete dobiti ukoliko je pogon besprijekorno čist i uredan, ako proizvodi ne sadrže soju, konzervanse, pojačivače okusa, E-ove, umjetne tvari. Halal certifikat je zaista izuzetno vrijedan certifikat!

V-oznaka

V-oznaka kvalitete! Naši proizvodi ne sadrže namirnice životinjskog porijekla niti u tragovima.

EKO certifikat

Poštujemo život tla. Samo zdravo i odmorno tlo može dati zdrave plodove. Potvrđuju eko certifikati.

Veleprodajne cijene poduzeća K naravi

TVORNICA SREĆE j.d.o.o.

vegedobro@gmail.com

00 385 91 37 00 00 1

www.tvornicasrece.hr

Novska 24

10 000 Zagreb

CLAVIS CONSULTOR d.o.o.

Slavonska avenija 17

10 000 Zagreb

clavis.consultor@vip.hr

00 385 91 37 00 00 1

Najčešće postavljana pitanja

Najčešća pitanja bila su: Od čega se sastoje Vege&Dobro proizvodi? Koliko vremena je potrebno za pripremu hrane kada radimo jedan ručak npr? Sadrže li proizvodi soju, konzervanse, pojačivače okusa, umjetne tvari? Kako se proizvodi pripremaju? Kakvo je sjeme, GMO ili staro? Kako gnojite zemlju? Koji je rok trajanja proizvoda kada su u originalnoj ambalaži, neotvoreni? Koji je rok trajanja nakon otvaranja vrećice ili bočice? Je li Vege&Dobro pokvarljiva roba i jesmo li u opasnosti od rizika npr. salmonela i slične bolesti današnjeg doba? Moramo li biti vegetarijanci ili vegani da bismo konzumirali hranu Vege&Dobro? Imate li certifikate, koja je garancija kvalitete i istinitosti?

Krenimo ispočetka: Vege&Dobro proizvodi su proizvedeni od plodova zemlje, oni su dar čiste prirode. Sastav proizvoda su žitarice, vučji bob, slanutak, grah, kvinoja, sjemenke lana, suncokreta, sezama, slanutak, heljda, brašno rogača, medvjeđi luk,maslinovo ulje, suncokretovo ulje, limun,prirodni začini… Ni jedan proizvod ne sadrži soju, konzervanse, pojačivače okusa ni umjetne tvari.Sjeme je staro i nemanipulirano, ne radimo sa GMO sjemenom, ne manipuliramo prirodom ni na koji način. Zemlja rađa pa tako treba i odmor. Ostavljamo zemlju da se odmara nakon što je rodila, ne upotrebljavamo umjetna gnojiva, ni svježi stajski gnoj. Rok trajanja proizvoda je 2 godine, kobasicama i salamama 4 mjeseca. Nakon otvaranja bočice s namazima npr. rok trajanja u hladnjaku je 10 dana.  Vege&Dobro ne sadrži proizvode životinjskog porijekla, a ne sadrži niti namirnice zbog kojih bismo bili u riziku zbog same prirode sastojaka. Hrana Vege&Dobro nije samo za vegetarijance i vegane, dapače, njome su oduševljeni svi, a mesojedi zatečeni okusom koji pruža. Vege&Dobro je odličan primjer obogaćenja jelovnika bez obzira na prehrambene navike.

 

 

Naši klijenti

Naši klijenti su građani koji su svjesni da, između ostalih čimbenika, hrana koju unose u svoj organizam utječe na njihovo zdravstveno stanje sutra. I na zdravlje njihove djece, njihovih roditelja u poodmaklim godinama. No, možemo se pohvaliti da radimo sa gospođom Vesnom Miletić, vlasnicom proslavljenog restorana Tač u Zagrebu, sa gospodinom Zlatkom Puntijarom, vlasnikom kultnog zagrebačkog hotela Puntijar, sa hotelom Hilton u Zagrebu…imali smo priliku u hotelu Sheraton na skupu ugostitelja prezentirati vege pljeskavicu na veliko iznenađenje ugostitelja. Prezentirali smo Vege&Dobro hranu na sajmu u hotelu Esplanade, na eventima Vision teama…na festivalu u Varaždinu, na ZeGeVege festivalu održivog življenja…u brojnim školama i vrtićima, u Gradskom uredu za odgoj i obrazovanje u Zagrebu….

Sadrže li Vege&Dobro proizvodi soju?

Vege&Dobro proizvodi ne sadrže soju ni u tragovima.

Imate li proizvode bez glutena?

Bio kava od vučjeg boba ne sadrži gluten (ne sadrži ni kofein). Također vege pljeskavica koja je izašla na tržište u ljetu 2016. ne sadrži gluten, njezin sastav je kvinoja, vučji bob i slanutak. Namazi mogu sadržavati tragove glutena.

Koje certifikate imate?

Vege&Dobro zemlja i namirnice pod stalnom su kontrolom institucija što nama odgovara, jer smo i mi mirniji budući da budno pratimo i našu zemlju i pogon i uvjete skladištenja i prodaje. Zavrijedili smo certifikate za ekološki uzgoj te HACCP, V-oznaku kvalitete, non GMO, surađujemo s Prehrambenim fakultetom u Zagrebu, Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, a dobili smo i Halal certifikat!

Jesmo li u riziku od salmonele i sl. konzumiranjem Vege&Dobro namirnica?

Vege&Dobro proizvodi ne sadrže namirnice životinjskog podrijetla, plodovi od kojih je hrana proizvedena su dar čiste prirode tako da nema rizika od salmonela i sličnih pošasti današnjeg doba.

Kako se priprema Vege&Dobro hrana?

Vege&Dobro je gotova ili polugotova hrana te je priprema vrlo jednostavna. Namaze i pesto možemo mazati na kruh, također razrijediti vodom te zagrijati i kao takve preliti preko tjestenine, salate, riže i sl. Pesto osim kao namaz, dodajemo i juhama, vvarivima, umacima. Kobasice kuhamo ili pečemo nekoliko minuta, vege bolognese nije potrebno termički obrađivati,samo se otvori bočica i prelije preko tople tjestenine. Vege pljeskavica se zapravo jedina priprema, suhu smjesu prelijemo vodom, ostavimo nekoliko minuta da nabubri te ju oblikujemo mokrim rukama u polpete, ćevapčiće, okruglice te pečemo na vrućem ulju ili fritezi dok lagano ne zarumeni s obje strane.


” U današnje vrijeme na svjetskoj gastronomskoj sceni izuzetno se cijeni samoniklo bilje. Mi ćemo danas snimiti emisiju u kojoj kombiniramo samoniklo bilje, mišanciju iz Primorja sa Vege&Dobro namirnicama. Mislite na zdravlje, kako svoje tako i na zdravlje svoje djece.” (Rekla je poštovana Vesna u emisiji koju je snimila za Zdravu televiziju)

Vesna Miletić

vlasnica, Restoran Tač

“Kao podpredsjednik Udruženja ugostitelja i kao dugogodišnji ugostitelj s iskustvom, mogu reći da vegetarijanci i vegani zaslužuju vrhunsku uslugu kao i svi ostali gosti. Ne trebamo improvizirati kada je vegetarijanski obrok u pitanju, već trebamo kao  turistička zemlja ponuditi gostima vegetarijanske i veganske delicije kojim obilujemo kako zahvaljujući zemlji u kojoj živimo tako i tradiciji vegetarijanstva na našim prostorima čemu svjedoče brojne vegetarijanske kuharice stare i po nekoliko stoljeća, a koje čuvam u Muzeju Puntijar.

Zlatko Puntijar

vlasnik , Hotel Puntijar

“Da nam je netko rekao kao okorijelim mesojedima da ćemo se zaljubiti u Vege&Dobro proizvode, ne bismo mu vjerovali. No, nakon što smo probali proizvode Vege&Dobro koje nam je pripremila gospođa Melita-Petra, možemo reći da smo postali i trajni kupci i promotori Vege&Dobro proizvoda.”

Tamara,Dino, Zoran, Danijel, Mario

direktor, menađeri, programeri, Vision team

Nova kultura prehrane?

Ili su tako jeli naši stari?

vegedobro@gmail.com